Eating out (Albanian podcast)

 Albanian


Të ngrënit jashtë është një traditë e rëndësishme në kulturën shqiptare. Restorantet dhe lokalitetet e tjera të ushqimit janë të shumtë dhe ofrojnë një gamë të gjerë ushqimesh, duke përfshirë pjata tradicionale shqiptare si byrek, tave kosi, fasule, dhe gjellë të ndryshme me mish. Nëse doni të provoni ushqime të reja, mund të provoni ushqime të ndryshme rajonale si të tjerët që mund t'ju japin një shije të ndryshme.Në restorante, shërbimi i zakonshëm është që të porositni një parashutë të vogël ushqimi si përshëndetje përpara se të porosisni ushqimin kryesor.Zakonisht, një kafe ose çaj gjithashtu ofrohet si pjesë e parashutës. Nëse doni të shijoni një verë, kërkoni një listë verërash nga stafi i restoranit. Në fund të vaktit, mund të paguani faturën në krahun e kasës dhe të lini një bakshish nëse dëshironi.


English:


Eating out is an important tradition in Albanian culture. Restaurants and other food establishments are plentiful and offer a wide range of dishes, including traditional Albanian dishes such as byrek, tave kosi, beans, and various meat dishes. If you want to try new foods, you can sample different regional dishes that may give you a different taste.


In restaurants, it is customary to order a small appetizer as a greeting before ordering the main course. Usually, a coffee or tea is also offered as part of the appetizer. If you want to enjoy a wine, ask for a wine list from the restaurant staff. At the end of the meal, you can pay the bill at the cash register and leave a tip if you wish.

 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post